Hundens ophold

Hundene bor i lyse bokse. Hver hund har sin egen boks med tilhørende løbegård. De fleste hunde har sin egen kurv eller tæppe med, så har de noget med der lugter hjemligt. Legetøj er på eget ansvar, hundene bruger det ikke når de er her, de har simpelthen ikke tid. Vi giver masser af godbidder og knasestænger, så lad også det blive hjemme.

Der er en behagelig temperatur i hundepensionen hele året rundt.

Vi har megen kontakt med hundene både under fodring og under vore rundture i hundepensionen.

Hundene luftes 2 gange dagligt mindst, da vi lufter efter vejret og i mange tilfælde er hundene ude i de store løbegårde hele dagen, hvor vi sætter dem sammen i de flokke, der nu engang passer sammen. De hunde der af forskellige årsager, ikke kan være i de store løbegårde sammen med andre, bliver luftet i snor eller i løbegård alene.

Frihed og masser af plads

Vi gør meget ud af at hundene er så lidt i deres bokse som muligt, da de er flokdyr og gerne vil være sammen med andre og det gør dem også mere trætte, så når de bliver lukket ind om aftenen er der som regel ro. Vores erfaring er at hundene på den måde ikke bliver stressede af at være i hundepensionen, de falder til ro i indhegnningerne og lægger sig forskellige steder, går lidt rundt i små flokke og har det i det hele taget dejligt. De føler sig ikke spærret inde på nogen måde, men har deres frihed og masser af plads. Det er sjældent at vi har hunde der bider deres tæpper i stykker, det sker kun de dage hvor det regner hele dagen og hundene kun er ude i små perioder, så kan der være en enkelt hund der keder sig.

Bruger din hund medicin?

Vi giver naturligvis nødvendig medicin, mens hunden er hos os. Men det er meget vigtigt at man sørger for hele tiden at følge op på de vacciner der modvirker kennelhoste, da specielt en gammel hund ikke tåler at blive smittet. Det er særligt i efteråret det bryder ud, men hvis man hele tiden sørger for, at få sin hund vaccineret, når man alligevel er hos dyrlægen til det årlige eftersyn, er man helgarderet. Alle hunde skal have den vaccine mod kennelhoste som gives som næsespray, enkelte dyrlæger er modvillige mod at give den, men de skal hvis i forlanger det.

​Dyrlæge Line Heilskov fra Thorsager dyrlægeklinik er tilsynsførende dyrlæge her hos os, og kommer på kontrolbesøg hver tredje måned i pensionen og udtagelsen hænger i butikken til gennemlæsning. Line Heilskov samarbejder med Susanne Boye i Ebeltoft, så vi altid kan tilkalde en dyrlæge udenfor åbningstiden. Det er betryggende for os, da Århus dyrehospital som andre dyrlæger henviser til er en dyr fornøjelse, samtidig med, de ikke kører ud på sygebesøg, hvis tilfældet skulle være, en hund ikke kan flyttes.

​Dyrlægen har skrevet følgende om Kennelhoste:

Kennelhoste

Kennelhoste er en fællesbetegnelse for øvre luftvejslidelser hos hunde og skyldes flere forskellige vira og bakterier.

De vigtigeste er Parainfluenzavirus og/eller bakterien Bordetella bronchiseptika.

​Coronavirus, Adenovirus, Mycoplasmer, Herpesvirus, Streptococcer og andre agens samt kulde, træk og høj luftfugtighed kan også forårsage øvre luftvejslidelser og dermed kennelhoste.

​Hunde i alle aldre kan få kennelhoste. Sygdomstegn er ru og tør hoste og nogle gange forsøg på opkastning. Parainfluenzavirus kan være svær at behandle, hvor infektion med B.

​bronchiseptica er lettere at komme til livs afhængig af, om der tilstøder komplikationer som f.eks. i form af lungebetændelse. Smitte sker direkte fra hund til hund især steder, hvor der er mange hunde samlet.

​Kennelhoste er almindeligt i Danmark og vacciner mod kennelhoste har indtil nu dækket Parainfluenza alene. Der findes en vaccine, der virker mod både Parainfluenza og Bordetella bronchiseptica. Vaccinen dryppes i næsen og immuniteten overfor B. bronchiseptica indtræder hurtigt. Hvis hundene vaccineres årligt med denne vaccine, er de dækket godt ind mod begge agens. Hvis hunden skal i pension, er det en god idé at få den vaccineret i god tid inden den sendes af sted og gerne 1 måned før.

Vaccinerne beskytter ikke 100 % mod kennelhoste, men de har vist sig at have en god beskyttelse mod Parainfluenzavirus samt Bordetella. Der findes ikke vacciner mod de andre agens, der kan give kennelhoste. Ved at vaccinere håber vi at kunne mindske den høje grad af smitte der sker, når der er udbrud af sygdommen.​

Hunde i løbetid

Vi modtager helst ikke hunde i løbetid. Men kommer din hund uventet i løbetid, så kontakt os, så finder vi ud af det. Nogle hunde går i løbetid mens de er her, og vi flytter dem derfor væk fra de andre, op i de små løbegårde, men vi fralægger os ethvert ansvar hvis uheldet skulle være ude. Ved du at din hund kan komme i løbetid mens den er her, skal det meddeles og skrives på reservationen under bemærkninger.

Hundefoder – Det serverer vi for din hund under opholdet

Vi fodrer med Skyttens hundefoder, som vi også forhandler. Det er et kvalitetsfoder uden konserveringsmidler, farvestoffer eller tilsætningsstoffer af nogen art. Er baseret på kylling og fisk, med et meget stort indhold af fiskeolie. Gå ind på siden ” vi sælger ” der er et link til Skyttens hjemmeside og læs alt om foderet. Det er samtidigt et allergivenligt foder og giver hunden en dejlig blød og fyldig pels. Vi har flere eksempler på hunde der er sluppet af med deres eksem, når de spiser Skyttens hundefoder.
Vi har endnu aldrig haft en hund der havde problemer med at skifte til vores foder, så lad trygt jeres eget foder blive hjemme. Der bliver jo alligevel ikke reduceret i prisen, hvis i medbringer eget foder.​

Seneste nyheder